Je WordPress Blog Spam-proof maken

Zolang er internetmarketing is, zal er spam zijn. Veel ervan komt van overzee, maar een deel komt van mensen die gewoon niet beter weten. Ze leren de dingen op de verkeerde manier te doen, en sommigen van hen kunnen in de problemen komen, zoals bij e-mail spamming. Maar de mensen die blogs spammen, verspillen in grote lijnen gewoon hun tijd.

In plaats van waardevolle Internet marketing inspanningen te verspillen, zouden mensen iets veel effectievers moeten doen, zoals artikelen schrijven of posten in hun eigen blogs. Maar sommigen geven hun geld uit aan “blog blasters”, die willekeurig overal in het bloggersuniversum blogcommentaren spammen. Wat deze mensen zich niet realiseren is dat ze hun geld verspild hebben. Maar ja, voor elk succesverhaal over internetmarketing zijn er duizenden mislukkingen op het gebied van internetmarketing. Mensen snappen het gewoon niet. Het spammen van WordPress blogs is in ieder geval een totale tijdverspilling.

Akismet

Bij WordPress blogs is een plugin geïnstalleerd die “Akismet” heet, en die pikt automatisch de spam-commentaren eruit en houdt ze voor je vast, totdat je ze verwijdert. Het is behoorlijk efficiënt, en vangt ongeveer 90% van de spamberichten die binnenkomen. Om de plugin te activeren klik je op het tabblad “Plugins” in je WordPress dashboard. Je ziet Akismet in een grijze of groene balk. Als de balk grijs is, moet je de plugin activeren, dus klik je op de link aan de rechterkant die zegt: “Activeren.”

Om het proces te voltooien moet je een API-sleutel van WordPress krijgen. Dit is een eenvoudig rijtje letters en cijfers, en om die te krijgen hoef je je alleen maar te registreren bij Word Press op http://wordpress.org. Zodra je je hebt aangemeld, zal WordPress de API-sleutel naar je e-mailen. Als je die in je Inbox ziet, ga dan terug naar je blog en klik weer op het tabblad Plugins. Helemaal rechts zie je “Akismet Configuratie”. Dat brengt je naar een pagina met een leeg vakje voor die API-sleutel. Vul het in en klik op “API-sleutel bijwerken.” Bang! Geen spam meer.

Nu zul je de spam moeten monitoren, dus ga naar “Beheer,” in je Dashboardscherm. Je ziet dan die link “Akismet Spam”. Als je ziet dat er spamreacties zijn, kun je, als het er maar een paar zijn, controleren of ze allemaal spam zijn. Zo ja, klik dan op “Alles verwijderen!” en ze zijn weg. Voordat mijn blog zoveel spam-commentaren had, vond ik een paar legitieme commentaren en kon ik ze goedkeuren. Nu krijgen we elke dag honderden spamberichten, dus die worden gewoon allemaal verwijderd. Iedereen die mijn internet marketing blog wil spammen heeft pech.

Als je een blog hebt, heb je die spamcontrole nodig. Het is dus niet voldoende om alleen het spamfilter te activeren. Je moet je reacties goedkeuren. Klik in het dashboard van WordPress op “Opties,” en dan “Discussie.” Stel je voorkeur in op: “Een beheerder moet het commentaar goedkeuren.” Dan kun je elk commentaar zien voordat het je blog bereikt. Akismet is een geweldige blokkering, maar niet 100%.

Akismet zal het grootste deel van het probleem afhandelen. Als je blog nieuw is, heb je misschien niet veel spam, maar als het eenmaal de zoekmachines bereikt, zul je het dagelijks zien groeien. Akismet is een geweldige manier om dit snel en gemakkelijk onder controle te krijgen. Laat iemand anders zijn internet marketing tijd verspillen aan domme trucs. Jij hoeft dat niet te doen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *