Wat kunnen WordPress Plugins voor je doen?

De functie van WordPress heeft de laatste tijd eindeloze mogelijkheden geopend, waardoor het naar een nieuw niveau is gebracht dat niet langer beperkt is tot een blogsite. Met een enorm scala aan WordPress plugins die al beschikbaar zijn, en nog veel meer die voortdurend worden toegevoegd, kunnen website-eigenaren met een beetje hulp in een paar minuten op maat ontworpen pagina’s opzetten.

WordPress plugins zijn scripts die door verschillende programmeurs zijn ontwikkeld om gebruikers meer opties te geven voor hun blogpagina’s. Een WordPress plugin kan bijvoorbeeld gebruikt worden om recente commentaren weer te geven, of als hulpmiddel om spam te voorkomen. WordPress templates blijken uiterst populair te zijn voor extern gehoste websites, dus de mogelijkheid om meer functies toe te voegen maakt de WordPress plugins tot een zeer handige bron van gratis programmering!

Terwijl veel mensen WordPress blogpagina’s opzetten om persoonlijke en sociale verhalen te delen, is bloggen een essentieel onderdeel geworden van de marketing- en promotiesector. Met een apart gehoste website kunnen WordPress gebruikers advertentielinks of Adsense opnemen, en affiliate producten promoten. WordPress plugins bieden uitstekende hulpmiddelen om dit soort sites aan te passen, met add-ons in een groot aantal categorie├źn, waaronder:

  • Adsense beheer
  • Advertentie rotators
  • Zoekmachine optimalisatie
  • Gebruikersbeperkingen en wachtwoordopties
  • Bezoekers- en klikstatistieken
  • Zoekvelden
  • Tracking tools
  • Social bookmark tags (bijv. Technorati, Del.icio.us, Digg)

Omdat er een grote verscheidenheid aan WordPress plugins is voor allerlei soorten gebruikers, varieert het kennisniveau dat nodig is om sommige van deze plugins te installeren. Je moet verstand hebben van FTP en Zip-bestanden, en enige kennis van HTML. Meer gevorderde website-eigenaren kunnen zelfs hun eigen plugins ontwikkelen. Een zekere mate van PHP programmering is vereist, en sommige WordPress plugins gebruiken ook Javascript of CHMOD om goed te functioneren.

Een opmerking over WordPress.com en WordPress.org

Hoewel deze twee sites hetzelfde klinken, zijn de diensten die ze elk aanbieden verschillend, en dat schept vaak verwarring bij mensen. Het verschil zit vooral in de hosting kant van de zaak. Terwijl een gratis WordPress blog gehost wordt op WordPress.com, zijn de thema’s en sjablonen beperkt en mogen gebruikers geen reclame of affiliate links opnemen. WordPress.org daarentegen vereist een eigen domein en hosting, maar is een veel betere optie voor reclame- en marketingdoeleinden, en daar komen de WordPress plugins om de hoek kijken!

Eigenaren van zelf gehoste websites kunnen hun sites gemakkelijk vormgeven met WordPress plugins, en unieke gepersonaliseerde pagina’s maken om hun bezoekers aan te trekken!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *