WordPress gebruiken als Content Management Systeem of CMS

Er is gesproken over het gebruik van WordPress dat verder gaat dan de typische blog opzet, naar het domein van een volwaardig content management systeem of CMS. Toch hebben de meeste mensen geen idee hoe dit mogelijk is.

Ik moet benadrukken dat de standaard WordPress software bedoeld is om te bloggen, dus als je het wilt laten werken als een ander soort content management tool moet je de juiste plugins (uitbreidingen) gebruiken en een duidelijk idee hebben van wat je wilt bereiken.

Hoewel de exacte stap-voor-stap methode buiten het bestek van dit artikel valt, laten we enkele manieren verkennen waarop je WordPress kunt gebruiken, zoals ik persoonlijk al eerder heb gedaan.

1) WordPress als Artikel Directory

Om WordPress te laten werken als een artikeldirectory heb je een speciale plugin nodig, en een bron voor de artikelen. MyArticleMarketer.com is hiervoor de perfecte tool, omdat de artikelen daar meestal door mensen zijn goedgekeurd. Ze moedigen ook gratis verspreiding van hun artikelen naar andere artikelsites aan.

Nadat je de WordPress plugin hebt ingesteld, moet je je aanmelden voor de distributielijst van Article Marketer. Door hun formulier in te vullen en de categorieën aan te geven (of alle categorieën te kiezen), kom je automatisch in aanmerking om alle oude en nieuwe artikelen te ontvangen die worden ingediend bij MyArticleMarketer.com.

Met WordPress als artikeldirectory kun je echter alleen gesyndiceerde artikelen ontvangen. Auteurs kunnen zich niet rechtstreeks bij jou aanmelden of een account aanmaken. Het is ook tegen de servicevoorwaarden van MyArticleMarketer.com om auteurs aan te moedigen zich rechtstreeks bij jou aan te melden.

2) WordPress als lidmaatschapssite

Je kunt een gratis of betaalde lidmaatschapssite opzetten met WordPress. Je hebt alleen een paar eenvoudige plugins nodig om de klus te klaren. Zodra je de plugins hebt geïnstalleerd, moeten de leden inloggen op je site om de inhoud te kunnen bekijken. Je kunt ook een inlogformulier in je WordPress themabestanden plaatsen om het gebruikers gemakkelijk te maken in en uit te loggen op je lidmaatschapssite.

De plugins maken echter alleen een eenvoudig lidmaatschapssysteem, dus als je verschillende lidmaatschapsniveaus en meer geavanceerde functies wilt maken, kun je je waarschijnlijk beter aanmelden bij een professioneel lidmaatschapssysteem zoals AmemberPro.net en hun beschikbare plugins gebruiken om met WordPress te integreren.

Op het moment van schrijven heeft AmemberPro.net beschikbare plugins voor een redelijke prijs en deze worden geïnstalleerd door hun support team, dus je hoeft je geen zorgen te maken over de technische tegenslagen.

3) WordPress als Advertentiesysteem

WordPress kan ook werken als elke andere advertentiesite. Gebruikers kunnen zich aanmelden op je site en advertenties plaatsen in de vorm van nieuwe blogberichten. Ze kunnen zelfs vervaldata instellen voor hun advertenties en lijsten of “gezocht” advertenties opgeven.

Je moet echter wel alle noodzakelijke categorieën aanmaken en zelfs een aanmeldingsinformatiepagina maken om je gebruikers te leren hoe ze advertenties kunnen plaatsen. Het voordeel van WordPress als advertentiesite is dat je ook tagging tactieken kunt gebruiken om verkeer te krijgen van social bookmarking sites en sites als Technorati.com.

4) WordPress als audio/video trainingssite

Met behulp van de hierboven genoemde lidmaatschapsplugins of de WordPress compatibiliteitsplugins van AmemberPro.net kun je een lidmaatschapssite maken met WordPress. Dan hoef je alleen nog maar de “Podpress” plugin toe te voegen, die zorgt voor alle audio- en video-elementen op je website.

Je zult MP3 audio of FLV video kunnen weergeven en streamen met behulp van hun ingebouwde spelers. De Podpress plugin is echt robuust en maakt het ook mogelijk om de instelling op iTunes te specificeren, zodat je dit commercieel en beschikbaar kunt maken voor de hele iPod / iTunes gemeenschap.

Zoals je inmiddels ziet, is er een heleboel mogelijk als het gaat om het extreme gebruik van WordPress.

Ik heb een heel videotrainingssysteem gemaakt om zowel beginners als gevorderde marketeers te helpen WordPress onder de knie te krijgen. Toch brengt elke dag nieuwe mogelijkheden om WordPress te gebruiken als een complex CMS in plaats van het bescheiden blogprogramma waarvoor het ontworpen is!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *